...my parents, orang yang paling bermakna dalam hidupku...

ari khamis ari 2 aku balik klate... da lama x blik... rindu la plak....
so aku nga member aku pun redah balik gak walaupun akunye kuliah abeh kul 4.... credit 2 my classmate yg plg baek....(eje)...
rindunye sal.. hehe.. agpun t da nak start pose...
sdh gak la x smpat nak sahur nga family tuk ari first pose..
but setiap kejadian mesti ada hikmahnye.... so just smile even ur heart don't like it...

akunye journey ended almost 12.30 am... walaupun penat, aku tetap apy... (plus kena marah.. huhu...)
esok 2 aku kena mrh ag.. kirnya kena double la kali ni.. tapi sumanye kerna some1 else.. cdh gak la...
aku almost nanges gak la dpn my mum... but ma ckp biar la.. len kali adik jngan back up org sngat... nak tlg bleh but ade batasannye... 

she always be with me know.. not like b4.. instead of become mom n daughter like it should be... she become my close friend now.. 
aku critekan everything yg aku ase, yg aku alami... n she always say something yg akan buat aku relak.. kalu dulu aku bnyak berahsia nga ma coz aku tkut kena mrh... mungkin jarak yang ade di antara kami sekarang buat kami semakin rapat..
ma de kat klate.. aku plak de kat kedah... balik pun kalu de cuti je...
everytime aku balik, dia akan pastikan aku apy... sepenat mana pun dia...
itu la kuasa sayang seorang ibu.... x kn de nilai gantinye...

tapi yang aku x sangka ialah abah..
ye la abah kn dok marah kat aku.. x bercakap pun nga aku...
sblom ni pantang de je muka aku kat umah.. de la yg dia nak... 
tp kali ni, abah buat x peduli je kat aku... sedih gle... but aku tahu dia marah sebab dia sayang...
walau dalam marah dia tetap engat kat aku..
ari jumaat ari 2, dia g pasar nga ma... then dia blikan durian... 
aku terkejut gak la.. slame ni abah x kn korbankan keta dia tuk durian.. hehe.. abah aku ni mmg jenis gle keta..
aku pun tanye dgn ma, nape abah tetiba bli durian.. nga keta dia lak 2.. slalunye keta ma yg jd mangsa... hehe..
then ma ckp.. x tau la dia.. dia ckap bli la durian 2, na de kat umah kn.....
terus cool je ati aku yg dok trase kes kena marah 2....
walau semarah mana pun seorang ayah, x kn dapat menandingi lautan kasih yang berada dalam hatinya...

sungguh... situasi yang aku lalui ini buat aku sedar..
betapa hebatnya sayang seorang ibu.. betapa teguhnya kasig seorang bapa....
aku harap aku tidak akan pernah lupa akan perkara itu...
kerna jika aku lupa...
aku lah manusia yang paling malang dalam dunia ini..
kerna...
melupakan pusaka yang paling bermakna.....
adik cyg ma n abah....

Comments

  1. betul kan.. mak abah lah yg ada untuk kita sampai bila2. ~~ =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kesedihan