Posts

Showing posts from 2011
tanpa aku sedar aku da melukai insan yang aku sayang... mungkin benar... aku yang tak pernah tahu untuk menghargai insan yang hadir dalam hidupku...hanya kata maaf yang mampu untuk aku luahkan.. walaupun aku sedar semuanya sudah terlambat... aku tak mungkin dapat merawat luka yang aku toreh...
ya Allah, ampunkan lah hambamu... aku tidak mensyukuri pemberianmu... kini baru aku sedar setelah aku kehilangannya... ya Allah, kau berikanlah kebahagiaan kepadanya.. kau lindungilah dia... terima kasih kerna sudi meminjamkan kehadirannya dalam hidupku walaupun untuk sementara.. aku bahagia...
selamat menyambut ulang tahun ke 20....  awak tetap insan yang istimewa yang pernah hadir dalam hidup saya... sekarang saya hanya mampu untuk melihat dari jauh... kerna awak sedang bahagia... bersama si dia... saya sayang awak selalu...

...rindu...

rindu...
kejamkah rindu kerna hadir di dalam jiwaku...
salahkah rindu hadir dalam rinduku...
bersalahkah rindu kerna memenuhi jiwaku...


rindu..
hanya itu yang ada kini...
hanya itu yang memenuhi sanubariku...
hanya itu yang ada dalam naluriku...


rindu...
kenapa kau perlu hadir...
hadir di dalam jiwaku...
disaat cinta seakan sudah meninggalkan diriku...
kenapa kau hadir disaat aku kehilangannya...


rindu...
hanya itu yang mampu kuluahkan...
hanya itu yang mampu kuluahkan..
hanya itu yang mampu kuukirkan...


rindu...
mampukah aku terus bertahan...
di saat rindu semakin menggebu...
di seluruh ruang jiwaku...
aku hanya mampu untuk terus tersenyum..
di saat hatiku menangis...


moga bayu rinduku menyapa pantai hatinya...
hanya itu yang aku harapkan...
disaat cinta semakin surut di laut hatinya...

...cuti...

ello... cuti deepavali da nak abeh... anyway epy diwali 2 all malaysians...  da nak kena balik kedah... emm.... x tau nak kate pe.. half of my heart can't wait to be at kedah.. but the other part of it want to stay home... susah gak kan kalu jd anak manje nie... huhu... pening tul... sape yg slalu ase yg aku rase ek.. meh la share.. bleh gak bg tips kat aku nie.. cam ne nak jd stong gurlz.... hehe...

...shoping...

Image
mmg aku wt gle ar weekend nie... dua hari b'turut2 g shoping... bebanyak time kasih la kpd adk2ku yg sudi temn.. huhu...
ari jumaat aku g menyemak kat area pekan rabu... da de da bazar yg set up.. kira cm meriah gak la... then naek mall yg de kat area 2... lupa lak nama mall... niat aku nak g first lady n bli baju yg mmg aku dok b'kenan... tp kempunan lak... x de saiz... memang frust gle.. huhu... then g menapak ke stadium lak.. singgah kat bazar ramadhan.. kebetulan de marhaban astro.. dpt le tngok artis dpn mata.. nyer la jakun.. haha.. tp cm best gak la.. then ble amik gmbar nga farish.... huhu.. luv u la.. walaupn dia da kawen.. haha..


then.. kitaorg b'3 singgah bukak pose kat restoran langkasuka... agak best gak la.... ne x best... rm 78 kot.... huhu..



<

...my parents, orang yang paling bermakna dalam hidupku...

ari khamis ari 2 aku balik klate... da lama x blik... rindu la plak.... so aku nga member aku pun redah balik gak walaupun akunye kuliah abeh kul 4.... credit 2 my classmate yg plg baek....(eje)... rindunye sal.. hehe.. agpun t da nak start pose... sdh gak la x smpat nak sahur nga family tuk ari first pose.. but setiap kejadian mesti ada hikmahnye.... so just smile even ur heart don't like it...
akunye journey ended almost 12.30 am... walaupun penat, aku tetap apy... (plus kena marah.. huhu...) esok 2 aku kena mrh ag.. kirnya kena double la kali ni.. tapi sumanye kerna some1 else.. cdh gak la... aku almost nanges gak la dpn my mum... but ma ckp biar la.. len kali adik jngan back up org sngat... nak tlg bleh but ade batasannye... 
she always be with me know.. not like b4.. instead of become mom n daughter like it should be... she become my close friend now..  aku critekan everything yg aku ase, yg aku alami... n she always say something yg akan buat aku relak.. kalu dulu aku bnyak berahsia …

...i'm home....

semalm aku tolak dr jitra... smpai umah lwt gak la.. de la beberapa bnda yg mnjd halangan... hua.. hua... hua... anyway i'm happy to be home...
hope it's going to be a great holiday for me.... buat i still missing u a lot...  abang!!!!!!!!!!!!!!!!!

...saya sayang awak...

Image
baru nak masuk seminggu awak tinggal saya.... tp nape ase cm da lame ek... tiap kali nak makan mesti engat kat awak... emm,,,, tu la.. dulu selalu makan nga awak... smpaikan nak makan sorang skunk ni da x de selera,.. x makan satu hari penuh pun da x rasa ape... nape la saya sayang sngat kat awk....
macam2 cite saya dngar sal awak... saya x tau mana nak caye... awak, lelaki yang memiliki hati saya... atau... mereka, teman2 saya.... tapi saya tak tau nape... saya tetap pilih untuk percaya awak... saya sayang awak sesangat ke...
emm.... hati..... memang susah untuk difahami.... memang sukar untuk dimengerti oleh orang lain.... tapi saya harap... hati saya betul dalam menilai hubungan kita... semoga sayang saya pada awak... kekal sehingga akhir hayat... dan moga awak juga sama seperti saya...

...merinduimu...

cinta mengajar kita senyum... cinta mengajar kita ketawa.. cinta mengajar kita merindui... cinta mengajar kita untuk menghargai...
namun..
cinta juga mengajar kita menangis... cinta juga mengajar kita utk mencurigai...
jadi...
apa erti cinta yg sebenarnya...
akan bahagia ke kalu kita menangis dan ketawa dlm satu masa yg sama... akan ceria ke kalu kita menyayangi dan mencurigai dlm satu masa yg sama...
hingga kini... aku masih ingin mengenali... apakah cinta yg sebenar... cinta yg tulus, jujur dan ikhlas... cinta yg akan kekal hingga kehidupan selepas akhirat...

...best weekend...

ari ni antara hari plg sweet dlm hdp aku... kdg2 aku plik gak.... bab gaduh x yh ckp la... perang dunia pun kalah... tp kalu kuar sesama... alhamdulillah bleh lak apy2.... tp bnyak gaduh pun sbb aku.. ske cari psl...  nape nga aku nie... x kn stil trauma nga cinta yg lalu...
anyway... ari ni kitaorg g jelajah perlis... walaupun penah g.. tp ttp special utk aku... kitaorg g prabih duit kat pdg besar... tp dia yg ag bnyak shoping dr aku... klakar ar... blom penah aku kapel nga laki yg dpt kalahkn aku dlm bab shoping... tp dia bukan borong tuk dia je... dia bli tuk adk-bradik dia gak... so sweet... ble aku tngok dia cm 2... aku ag jtuh ati kat dia... so in love...
pas 2 kitaorg smbla journey kitaorg... tp sblom maghrib... kami da blah balik.. t lmbat lak smpai.. my honey da la dok hastel.. aku x pe ar... hehe...
pas solat... kami singgah mkn kat foodcourt lu.. kebulur kot... walaupun stakat kat foodcourt... aku x kisah... yg pntg halal... wt pe nk plh tmpat makan... wt penat je..
on d way blik... lepak nga aku nye ex roomate …

......momen indah......

Image
jumaat.... 25/3/11.... dr kul 11 pagi sampai kul 10 mlm.... spend time nga mr jet'aime.... apy.... hehe.... ase cm princess pun ade... dia ikut je pe yg aku nk.. cm jht lak... haha.. tp.... aku nmpk dia sweet sngat... something yg dia x tnjuk kat org....
first kitaorg g mkn... dia bedal tom yam ag... ble la dia nk plih yg len... hehe... abg..abg..... aku lak plh nasi ayam... kebulur nye sal... then tmn dia g sembahyang jumaat... kuar ari jumaat pun.... jngan tinggal perkara yang wajib 2.... haha...
then kitaorg trus ke sp... cm x de keje.. tp at least mkn lama la masa tuk kitaorg spend time.... around asar... kitaorg blik alor star.. dia wt 2 jus nk tmn aku cari buku... walaupun buku yg dicari 2 x jumpa... aku ttp apy coz ade gak ruang tuk aku n dia bersama... really miss it...
sblom balik... kitaorg singgah sembahyang  kat masjid zahir.. pas 2 smpat ag g posing kat depan 2.... cm x de keje... tp comel lak.. haha...
sweet moment for me.. love u so much abg...

jngan persiakan insan istimewa...

ari 2 aku ade t'baca satu luahan hati kat fb.....
luahn 2 dr seorng lelaki..
t'kejut gak ar..
jarang kot laki nk ckp cm mamat 2...
cite dia mmg buat ati aku nangis...
betapa suci dan b'nilainya cinta seorang wanita...
diaorg knal since skolah ag...
pmpuan 2 cntik gle... (mamat 2 la ckp)
lama gak la diorg ni kkl..
smpai masuk u..
mamat ni mula wt pragai..
at last pmpuan ni tau gak..
tp dia maafkan n trima laki 2 blik...
suci btol ati girl 2...
walaupun diaorg da baek...
tp tkdr x de tuk diaorg..
gurl 2 meninggal dlm accident..
laki 2 cdh sngat..

de satu ayat yg pmpuan 2 slalu ckp..
"awak bleh gatal nga pmpuan laen lpas sy x de"
walaupun gurauan...
tp ayat 2 mmbawa satu makna yg amat besar...
kdg2 aku pun guna ayat 2 gak...

so mana2 lelaki..
jngan la permainkan hati perempuan...
jngan biar ego memakan diri...
hargaila cinta yg ada..(pmpuan pun sama)
sementara ia ada...

my holiday.........

Image
jom g holiday....
ni baru b'tolak


2gu nk check-in blik... ramai gle...

jet'aime & cik nik (my kazen)...

ni my big bro...

my aunt (mak cik nik)...

ni my mummy....

ni plak my daddy...

kat swiming pool....
x brenang x reti... dok kat tepi je la...


jom dinner....
nama je food court tp mahal yg amat...
org kuantan ni kaye2 kot..

spend holiday with them...

skol break...
masa yg plg best...
tp 2 kalu kena nga gaya la...
kalu x bleh jd nyampah + benci + x kn apy lgsg...

bnda yg paling aku x ske ialah malaun 2 ikut skali..
menyemak je...
ko bleh blah la..
rosakkan cuti org je...

family aku spend skol break kat gambang resort city...
ari ni kitaorg gerak dalam kul 9 pagi..
singgah makan jap..

lmbab plak line kat cini...
nak upload satu gmbr pun ssh...
t balik umah la baru aku share gmbar ek...
cm la follower..
prasan tul...

ari last sbe.....

ari ni ari last tuk sbe......
lpas ni...
SCHOOL BREAK!!!!
gle nye apy...
maklum la da x lrt nk tngok buku.....
nye lar pemalas....
cm ne nk jd cikgu nie....
anyway...
alhamdulillah aku nye task insyaAllah suma da setle....
apy gak la...
da x lrt nk g mncari...
thanks to warga sk parang puting...
korang memang BEST!!!!!

jom pbs sama2,,,,,,,

Image
ari nie da masuk hari ke4 da aku wt pbs kt sk parang puting, klate...
alhamdulillah suma maklumat yg aku kena cari da hmpir dpt suma....
cikgu2 kat cini pun best... sporting je...
ciap tanye ag da de semua mklumat ke.. kalu x de t tlg cari....
budak2 pun best... de ke pnggil aku teacher... hua hua hua...
nak t'gelak aku.... x smpai taraf ag nk jd teacher...
tp yg x best nye.... x le g pdg... asyik ujan je....
kes x de keje nye sal...

antara gambar yg aku amik tuk tugasan..

yg ni pun sama...

jom gotong-royong...........

penat gle arini....
kena gtg ryg smpai kul 4....
abih itam muko den...
tp ble ag nk smbg bakti kat tmpat kita blaja kn...
hehe....
Selamat Menyambut Maulidur Rasul suma!!!!!!!!!!!!

ello.....................

hari yg indah kn... mklum la tngah cuti.. hehe... pe  benda yg plg best ek nk wt kalu cuti.. sy da boring thp pe dah dok umah.. x tau nk wt pe... sape de plan best ek.. share la nga caye.. plez........