Posts

Showing posts from April, 2012

sukar

aku gembira kerna ada ruang untuk mengenalinya... aku bahagia kerna punyai kesempatan untuk mendengar suaranya... aku senang kerna pernah disedari kehadiranku olehnya...
ya... aku teramat gembira... walau ianya hanya untuk seketika...
aku sedar.. aku tahu... aku tidak layak untuk sesiapa...
walaupun aku suka akan kehadirannya... tidak sekali aku sakiti kaumku sendiri... aku mengerti kesakitan akibat cinta.. aku sedar kepedihan kerana perasaan..
aku tahu rasanya.. dan ia tidak semanis madu... ia tidak sepahit hempedu... pelbagai gelodak perasaan akan tiba... menghantui diri ini...
aku tahu... aku da lama tahu... kebenaran yang menyakitkan.. tapi aku hanya membiarkan ia berlaku..
kerna aku tahu... jauh di sudut hatiku.. ada sesuatu untuknya.. walaupun aku tidak mengerti apakah ia....
namun... aku gembira... gembira kerana aku masih mempunyai perasaan seorang wanita... aku bersyukur... kekecewaan yang lalu tidak membunuh jiwa wanitaku... aku benar-benar bersyukur....
dan..
aku juga bersyukur... ia tamat.. tamat sebelum t…

30 april 2012

Image
tapi aku involve ngan seminar.. tapi jangan tanye aku sal seminar 2... kenapa.... sebab aku tak tau apa2 pun.. huhu..
tetiba je aku ase gatal tngan nk menulis... so ini la hasilnya.. khas buat member aku yang tngah rindu kat pakwe dia yg jauh di negara org... hope ur love will blooms 4ever...
aku di sini... kau di sana... aku melihat bintang... kau merenung bulan... dengan satu harapan.. aku melihatmu.. dan kau melihatku...
walau benua ada diantara kita... kau tetap setia... aku tetap menanti... kerna... aku yakin... kau mampu... terus bersama aku... pertahankan jalinan kasih... tautan sayang... walau ada ribut melanda... menguji... rasa cinta antara kita....
p/s: de edit ckit dr yg td... ase cm x sdp lak bunyi yg td.. hehe..  hope u epy with this 1....

alhamdulillah...

Image
minggu yang memenatkan dah berlalu... kejohanan olahraga tahunan pun da berlalu... walaupun letih, aku tetap enjoy... mana ag aku nak amek pengalaman kan.. hehe... KOT kali nie yang paling best.. huhu.. tu bukan aku yang cakap.. tu aku amek kata2 lec.. rasa bangga gle jadi sebahagian drpd pihak pengelola KOT... thanks guys 4 the most great day!!!!!!!!!!!!!

-my classmate-

pening..

adakah aku sentiasa menjadi beban... adakah aku hanya parasit dalam hidup orang lain... siapa aku...
aku tidak pernah mahu menyusahkan insan lain... aku tidak pernah mahu menjadi beban sesiapa.... aku hanya ingin bernafas dengan tenang di dunia ini..
mampukah aku menjadi insan yang lebih bahagia.... subahanallah.....  moga aku mampu untuk terus berdiri....

salam jumaat semua....

20 april 2012... hari jumaat... penghulu segala hari... sungguh aku bersyukur kerana masih diberi  ruang dan peluang untuk terus bernafas di muka bumi ini... sungguh aku bersyukur  kerana aku masih ada waktu untuk memperbaiki diri aku... terima kasih ya Allah... untuk nikmat yang kau telah berikan... aku benar-benar bersyukur...
kesedihan tidak akan memberikan apa2 makna  jika tidak disusuli dengan keinsafan... itulah yang aku cuba lakukan kini.. menghargai setiap kesedihan... menghargai setiap titisan air mata yang telah mengalir... agar aku tidak terus mengulangi kekhilafan yang sama... aku bersyukur kerana aku punya peluang  untuk merasai segala dugaan itu.. kerana aku tahu.. Allah tidak akan menguji umatnya melebihi kemampuan diri... alhamdulillah....

jom online...

memang aku sewel ari nie.. 1st tyme aku online tyme kuliah... haha.. 2 makne nyer aku da capai boring tahap cipan dah.... jap2 maen fb.. jap2 bukak game... memang masuklah ilmu hari nie... huhu... cam ne la aku nak ngaja budak2 suh dengar pe yg cikgu ajar.. aku pun sama je.. hahahaha....

berlalu sudah hari semalam...

17 april 2012... da pegi da.. tarikh 2 x kn balik ag pd kita... so apa yg kita da buat sepanjang tarikh 2... adakah ia berlalu dengan penuh erti... atau ia sekadar hari kosong yang telah ditinggalkan.... emmm..... tu terpulang lah pada diri setiap insan yang masih diberi ruang dan peluang utk terus bernyawa....
17 april 2012... satu tarikh yang agak sibuk bagi diri aku.. tapi alhamdulillah... aku masih mampu untuk mengharunginya....
walaupun detik itu telah berlalu.. aku masih berusaha untuk terus kuatkan diri aku... aku tahu... aku masih punyai ruang-ruang kelemahan yang perlu aku tutupi.... semoga Allah mengizinkannya... amin....

nothing....

awak..  dengar la cakap saya... saya bukan nak sakitkan awak... saya just nak tlg awak je....
awak.... saya mintak sangat kat awak... awak tlg la jangan bukak pintu hati awak untuk sesape pun.... saya tak nak awak kecewa lagi.... awak.... tolong la dengar cakap saya ni ek....
ikhlas dari saya.... tuan kepadan awak (hati)  yang dipinjamkan oleh Allah yang satu....

love world

satu dunia yang begitu jauh dari hidupku... sesuatu yang paling sukar aku gapai di dunia ni kot.. tapi x pe... sebab dunia cinta aku kepada Allah yang satu lebih utama... dunia itu yang perlu aku diami dulu...
dunia cinta sesama insan... mungkin tidak perlu untuk masa ini... sebab aku tak tahu macam mana aku nak letakkan kepercayaan aku untuk insan bergelar lelaki.... sekarang pun aku rasa macam kena maen je...
jap ada... jap x de.. kalah chipsmore....
tapi x pe.. sebab aku tau.. dia insan yang baik.... dia harus bersama insan yang lebih sempurna dari aku... first meeting kitaorang pun da dapat aku agak... perkenalan tu hanya akan berlangsung dalam waktu yang singkat...
x pe... sebab aku tahu.. Allah da sediakan sesuatu untuk setiap umatnya... hanya masa yang menentukan...
terima kasih ya Allah.. kerana sudi memberikan ku ruang... untuk mengenali dunia cinta dengan lebih dekat.. kekecewaan yang kau utuskan untuk aku.... telah banyak mengajar aku untuk  menjadi lebih dewasa... aku bersyukur dengan dugaan yang k…

14 april 2012

jadual hari nie... bangun.... ngadap laptop.... ciapkan asgnmnt math..... done... ciapkan buku rekod.... done... ciapkan portfolio.... yang  ni x done ag....
apa ag ek... nak g tngok wayang... nak g ngan sape... eleh... propa tul.. cam x leh tngok sorang... hehehe...
sejak frust nie da jd sewel lak... kua kua kua....
apa ag program tuk hari nie ek.. nak shoping.... bajet out lak.. huhu....
jom la menghabiskan hari ini dgn sebaiknya....

can i trust him???

semalam aku memang sewel la.... ase cam x caye pun ade.. hua hua hua..
semalam aku ciriusly x tau nak wt pe.... last2 aku meredah malam p cari novel.. hahaha... ranap lagi duit aku..... minatnyer sal kan.. nak wt cam ne,, x sempat nak round mana pun...
sbbnyer...
mall kat cini tutup awal... kul 9.30 pun asa cam da x hdup mall kat cini... huhu.. nak wt cam ne kan.. lain tempat, lain cara... so trime jer la..
pas 2 aku x tau nak g mana.... nak cari makan.. tapi x syok gak mkn sorang2... last2 aku bli kfc jer... 2 pun mkn dalam keta.. haha.. memang keta bau kfc ar...
pas 2 aku da hilang arah ag... ttba de la mamat nie ajak kuar... aku lak boring kan.. so ikut je la...
tapi dalam diam aku takut gak... takut kena maen ag.. agpun ramai member aku ckp jangan layan... sbb diaorg ni spesis ske pekena org...
emmm..... da x de org yg iklas ke dlm dunia nie??? yg btol2 nak b'kwan tanpa sebab...
anyway, dia cheer up kan gak la mlm aku.... just borak2 but i'm happy.... kalu btol pun dia nak pekenakan aku.. aku trima je la.. s…

last day already....

12 april 2012...  thats today....
emm..
ow...
ari ni last paktikum fasa 1.... best x... memang best sbb da x yah buat rph... hahaha..
tapi..
sedih gak tadi ble tngok budak2.... mcm2 reaksi diaorang... de minta aku dtg balik.... de suh aku ngaja kat c2 trus...
biasala 2... budak2.. aku dulu pun cm 2 gak.... exited lbh kalu ngan cikgu baru... hehe..
anyway... it really great experiance for me...  it really do....
thanks to all teachers and pupils at  SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT HIJAU, MUKIM DERANG, POKOK SENA, KEDAH DARUL AMAN....

dunia...

Image
aku pelik la ngan pragai orang skunk nie... kalau kita x kacau dia.. dia kacau kita.. agaknya tak leh duduk diam kot kalau tak buat orang sakit hati.. cam dapat ganjaran besar lak bila dapat buat orang marah...
tapi aku tahu.. itu salah satu kelemahan yang ada pada insan yang bergelar manusia...
so just smile when u have to face with this kind of people.... 
cakap banyak pun tak guna.... biar je la kat dia.. nanti dia rasa la sendiri... simple je kan hidup di dunia ni... hehe...
ps: jangan de yang trase lak ngan entry nie.. ni blog saya... kalau tak suka, tak yah bukak dah.. saya buat pun sebab bored je.... tak de niat apa-apa pun... agpun blog ni bukan blog orang femes.... tak yah lah nak sakitkan hati sngat... assalamualaikum...

close to the end of my first practicum....

12 april 2012.. just a date rite.... but why i remember that date.. i'm not going to celebrate anything special.. emmm... oh ya... i do know something about that date.. it will be my last day of my first practicum!!!!!
i don't know what my feeling truly are... am i sad... or... am i happy... should i feel happy??? or should i feel like i lost something precious??? emm....
i have really great students with me.. they really adorable..... they not so hard to be control... i'm happy because they accept me as their teacher..
it has been quite great one month for me... it has help me a lot to overcome my sadness due to that case... i'm really enjoy my moment as a teacher rite now... thanks 4 Cemerlang and 5 Cemerlang at SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT HIJAU, MUKIN DERANG, POKOK SENA, KEDAH DARUL AMAN...

any suggestion????

esok merupakan minggu last aku jalani praktikum di sk bukit hijau.. lepas 3 minggu bergelar guru -walau hanya sekadar guru praktikum- aku dapat rasakan pelbagai pengalaman..... ada yang nak buat aku tergelak... ada gak yang buat aku rasa rendah diri dengan kemampuan yang aku ada... namun itu lah proses untuk belajar kan... masa btul2 cepat berlalu...  lepas ni da x dengar la org panggil aku cikgu, teacher or cikgu kakak... hehe....
tuk minggu last nie kalu bleh aku nak buat yang terbaik... abm apa yang aku nak buat tuk buat pnp aku best... de cadangan x.... aku nak apa yang aku ajar dapat bantu diaorang... bukan sekadar seronok je.... emm....  abm pe yg best n seswai tul ajar perpuluhan n pecahan.....  abm aku nyer cam meraban jer.... kalu de yang terbaca n nak bagi cadangan.. amatlah dialu-alukan..... :)

sapo make lado, dio la hok sero pedah.....

kali nie kawe nok post entry kot klate plop.. kalu sek dio prase, kawe delete doh post blom nie... nok wt gano ke... manusio zame loni ado mace2 jenih praga... kito x kecek sal dio pun dio bleh traso... ni blom ag kito ngato depe2.. tp x po la... kawe trimo jah... demo ore besar.. kito ore kecik jah.. alhamdulillah.. Allah wi kawe pluang tuk kenal mace2 jenih manusio.. at least kawe bleh blaja tuk jadi ag kuat... terima kasih ya Allah...

tak tau nak wat pe....

hari kedua minggu ketiga... hari ni aku x de klas..... free gitu.... syok memang syok sebab x ayh pening2 wat rph...
tapi...
boring yang amat... so apa yang bleh aku buat???????
emm....
nak edit assingment.... rasa cam over rajin la plak.... huhu..
sat ag kena sembur ag... nak tnjuk rajin la.. ape la.... emm...
ble la mentaliti nak brubah.... emm... so endingnya aku melangut je la kat bilik guru....